Kijken

Op 15 Juni gaven Ton Burgers en band een (bijna) uitverkocht concert in de Lindenberg te Nijmegen. Van dat concert is door Iris Immink een mooie DVD gemaakt: “Liedjes in de Lindenberg”. Voorproefje:

Doar ligt ‘n man
Epiloog

 

Deze prachtige DVD met ruim 45 minuten mooie muziek is te verkrijgen bij muziek@valendriesedagen.nl.


De kop is eraf! Op zondag 1 Juni gaf Ton Burgers en band het eerste concert in ‘t Mozaïek in Wijchen. Na afloop nam de wethouder van Cultuur (en voormalig klasgenoot van Ton) Paul Loermans de eerste CD in ontvangst. De reacties van de bezoekers na afloop waren hartverwarmend: “Het was super! Poëtisch, ontroerend, muzikaal heel goed, een mooie gemaakte cd (letterlijk en figuurlijk). En gezellig met de héééle Wijchense familie.”, “Ik vond het heel mooi. Spannend vanwege de aanwezigheid van zijn familie en de open kwetsbare manier waarop hij zingt over zijn band met zijn familie. Heel ontroerend ook. Muzikaal was het ook heel gevarieerd. Kortom, zeer de moeite waard!” en “De liedjes beschrijven precies hoe het bij ons thuis ook was.” Kijk hier naar het verslag van wijchennieuws.nl:

 

Op 29 April gaf Ton, staande voor zijn geboortehuis op de Valendrieseweg, een interview voor wijchensnieuws.nl.

 

In 2013 was er al een voorproefje te zien van onze cd. We speelden toen drie Wijchenliedjes tijdens een talkshow van de Wijchense Omroep in ‘t Mozaïek in Wijchen – een paar honderd meter verwijderd van de Valendrieseweg, het adres waar de liedjes over gaan…
De drie Wijchenliedjes zijn te zien via YouTube:

Terug naar valendriesedagen.nl